Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

PAC-MAN

Σαν σήμερα, το 1979, κυκλοφορεί το «Pac-man», ένα από το πιο δημοφιλή ηλεκτρονικά παιγνίδια.



Το πρώτο αυτό όνομα προέρχεται από την ιαπωνική λέξη «πάκου», η οποία στα ιαπωνικά συμβολίζει το θόρυβο που κάνει κανείς ανοιγοκλείνοντας το στόμα του. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Τόρου Ιβατάνι. Το 1981 δημοσιεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Midway με το όνομα Pac-Man, επειδή η επιγραφή «Puck-Man» με ευκολία μπορούσε να μετατραπεί σε «*uck-Man». Σαν παιχνίδι όμως ήταν το ίδιο όπως η ιαπωνική έκδοση με μόνη διαφορά ότι τα φαντάσματα δεν λέγονταν άλλο Akabei, Pinky, Aosuke και Guzuta, αλλά Blinky, Pinky, Inky και Clyde.

Το παιχνίδι είναι απλό: ο παίκτης οδηγεί ένα smiley, (τον Pac-Man) μέσα σε ένα λαβύρινθο και πρέπει να "φάει" όλες τις τελείες που βρίσκονται εκεί, δίχως όμως να πιαστεί από τα τέσσερα φαντάσματα που επίσης κινούνται μέσα στο λαβύρινθο. Στις τέσσερις γωνίες του λαβύρινθου υπάρχουν τελείες μεγαλύτερες από τις υπόλοιπες, τα λεγόμενα «power pills» ή «energizers». Αφού ο Pac-Man φάει μία από αυτές, για λίγο διάστημα τα φαντάσματα παίρνουν χρώμα μπλε και προσπαθούν να αποφύγουν τον Pac-Man, που τώρα μπορεί να τα φάει. Αφού φάει όλες τις τελείες, προχωράει σε άλλο λαβύρινθο. Το παιχνίδι παιζόταν με joystick. Μέχρι σήμερα εμφανίστηκαν αμέτρητοι κλώνοι, παραλλαγές και μετεξελίξεις του παιχνιδιού για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Το αυθεντικό Pac-Man λειτουργεί σε σύγχρονο υπολογιστή με εξομοιωτή.

Αν είχατε επισκεφθεί στις 21 Μαΐου 2010 τη Google θα παίζατε ίσως Google Pac-Man, μια που το είχε στη σελίδα της ως doodle.
Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας παραμένει μόνιμα και μάλιστα σε δική του σελίδα.
Για να παίξουμε λοιπόν Google Pac-Man χρησιμοποιούμε τα βελάκια για controls.
Κλικ στο κουμπάκι insert coin και ξεκινάμε.(καλή διασκέδαση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου