Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΙΤΗ ΧΩΜΑΤΑ


Στον ουρανό των αγγέλων από σήμερα η Ελληνίδα τραγουδίστρια του λεγόμενου Νέου Κύματος στο ελληνικό τραγούδι. Γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στην Πλάκα. Σπούδασε κλασσικό χορό.
Με το τραγούδι ασχολήθηκε από πολύ μικρή τυχαία, όταν την ανακάλυψε ο Γιώργος Οικονομίδης στα ταλέντα του. Εκείνη την εποχή ο Γιάννης Σπανός είχε έρθει από τη Γαλλία ψάχνοντας τη φωνή ή τις φωνές που θα έφερναν το Νέο Κύμα στη μουσική σκηνή της Ελλάδας κι έτσι συνεργάστηκε τελικά μαζί της.
Έχει τραγουδήσει περίπου 200 τραγούδια και έχει εκδόσει 18 δίσκους. Τραγούδησε για την ομογένεια στην Αμερική, στον Καναδά, στη Γερμανία, στην Κύπρο και σε όλη την Ελλάδα.
Τη χειμερινή σαιζόν 2009-2010 τραγούδησε στη μουσική σκηνή Ωδήσια στο Γκάζι μαζί με άλλους συντελεστές του Νέου Κύματος, όπως την Πόπη Αστεριάδη, τον Μιχάλη Βιολάρη, τον Κώστα Καράλη. Έχει τραγουδήσει και λαϊκό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.
«Έφυγε» τα ξημερώματα της 24.10.2010 σε ηλικία 64 ετών νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ. Έπασχε χρόνια από καρκίνο ενώ πριν από δυο μήνες είχε τραυματιστεί σε ατύχημα.



Τότε...



και πριν λίγους μήνες...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου