Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ(4)

Απέραντο Γαλάζιο (1988)Η ταινία "ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ" του Luc Besson, αναφέρεται στο διαγωνισμό δύο δυτών, με φόντο την πανέμορφη Αμοργό.
Η Αμοργός αναδύεται μέσα από ένα υπέροχα απέραντο, αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο κάτω από το φως ενός ήλιου δυνατού, σαν του Αυγούστου. Σκηνικά της ταινίας, που περιγράφει τον δυνατό έρωτα που νιώθουν οι άνθρωποι και που στο τέλος οδηγεί τον καθένα από αυτούς στην οικογένεια της επιλογής του, δηλαδή στην οικογένεια της καρδιάς του.
Εξαιρετικά πλάνα από παραλίες της Αμοργού, κυρίως αυτές που έχουν γυριστεί στην περίφημη παραλία της Αγίας Άννας, κάτω από το Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας.
Μια ταινία ύμνος για τη θάλασσα και τους ανθρώπους της...
Εξαιρετική και η μουσική του Eric Serra, παγκοσμίου φήμης συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής:Είναι αλήθεια ότι μετά την προβολή της ταινίας, το νησί γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη στον τουρισμό, αφού άνθρωποι από όλο τον κόσμο ήθελαν να επισκεφτούν το νησί με τα υπέροχα γαλάζια νερά...
Δείτε γυρίσματα της ταινίας και μαρτυρίες κομπάρσων ηθοποιών, κατοίκων της Αμοργού, που συμμετείχαν τότε ως μικρά παιδιά:ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου