Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΤΑ 10 ΠΑΙΔΙΑ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ(2)

Αελίτα Αντρέ
Η δίχρονη ζωγράφος µε δηµιουργίες της σε διάσηµη γκαλερί

Όλη η Αυστραλία "παραµιλάει" λόγω του εξαιρετικού ταλέντου της µικρής Αελίτα. Οι αφηρηµένες δηµιουργίες της κοσµούν διάσηµη γκαλερί της χώρας της, δηµιουργίες που ζωγράφισε πριν ακόµα κλείσει ένα χρόνο!
Η Αελίτα είχε την ευκαιρία να αναδείξει τους πίνακες της όταν ο Μαρκ Τζέιµισον, διευθυντής της γκαλερί Brunswick της Μελßούρνης, ανακάλυψε τα δηµιουργήµατα της και ενθουσιάστηκε!
Αποφάσισε έτσι να τα συµπεριλάßει σε ένα καινούριο σόου που ετοίµαζε εκείνον τον καιρό, χωρίς να γνωρίζει την ηλικία της ζωγράφου. Στην προετοιµασία του σόου, ο Τζέιµισον προωθούσε τη δουλειά της Αελίτα σε περιοδικά και σε γνωστούς του ενώ λίγο καιρό πριν τα εγκαίνια, ανακάλυψε ένα ενδιαφέρον στοιχείο για την νέα καλλιτέχνιδα: η Αελίτα Αντρέ ήταν µόλις 22 µηνών!
Μετά το αρχικό σοκ, αποφάσισε να προχωρήσει µε την έκθεση, και έτσι το ταλέντο της µικρής Αελίτα έγινε γνωστό σε όλον τον υπόλοιπο κόσµο.

Σαούλ Άαρον Κρίπκε
Του ζήτησαν να διδάξει στο Χάρßαρντ όταν ήταν ακόµα στο γυµνάσιο

Ο Σαούλ Άαρον Κρίπκε είναι γιος ενός ραßίνου, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και µεγάλωσε στην Όµαχα τη δεκαετία του 1940. Πρόκειται για µια αυθεντική περίπτωση παιδιού-θαύµατος. Όταν πήγαινε στην τετάρτη δηµοτικού, ανακάλυψε το µαγικό κόσµο της άλγεßρας και στο τέλος του δηµοτικού σχολείου, εκείνος είχε ήδη φτάσει σε επίπεδο µεταπτυχιακού στη γεωµετρία και τα µαθηµατικά και είχε αρχίσει να διαßάζει και φιλοσοφία.
Όταν ßρισκόταν ακόµα στην εφηßεία, δηµοσίευσε πολλές από τις µελέτες του, που έφεραν επανάσταση στο χώρο της επιστήµης. Χάρη σε ένα δηµοσίευµα του, το Χάρßαρντ του πρόσφερε µια θέση καθηγητή στο πανεπιστήµιο.
Εκείνος αρνήθηκε και τους έγραψε το εξής: "Η µητέρα µου λέει ότι θα πρέπει να τελειώσω πρώτα το λύκειο και να πάω κολλέγιο πριν αρχίσω να εργάζοµαι"... Τελικά, όταν τελείωσε το σχολείο, το πανεπιστήµιο που διάλεξε για να συνεχίσει τις σπουδές του ήταν το Χάρßαρντ. Ο Κρίπκε µεγαλώνοντας, κέρδισε το ßραßείο Schock, κάτι σαν το Όσκαρ του τοµέα της φιλοσοφίας.
Θεωρείται στις µέρες µας, ως ο πιο σηµαντικός φιλόσοφος εν ζωή.


Μάικλ Κέßιν Κέρνεϊ
Τελείωσε το πανεπιστήµιο στα 10 και κέρδισε 1 εκατοµµύριο σε τηλεοπτικό σόου

Ο 24χρονος Μάικλ Κέρνεϊ έγινε γνωστός ως ο νεότερος απόφοιτος κολεγίου στην ηλικία των δέκα.
Το 2009, επίσης, κατάφερε να κερδίσει ένα εκατοµµύριο δολάρια στο διάσηµο τηλεπαιχνίδι "Ποιος θέλει να γίνει εκατοµµυριούχος".
Ο Κέρνεϊ γεννήθηκε το 1984 και έχει σπάσει πολλά παγκόσµια ρεκόρ.
Είπε
τις πρώτες του λέξεις όταν ήταν µόλις τεσσάρων µηνών.
Όταν ήταν έξι μηνών, µπόρεσε να πει καθαρά στον παιδίατρο του:
"'Εχω µια µόλυνση στο αριστερό µου αυτί" ενώ έµαθε να διαßάζει όταν ήταν δέκα µηνών.
Όταν ήταν τεσσάρων ετών, έκανε διαγνωστικά τεστ για το γνωστό µαθηµατικό πρόγραµµα Johns Hopkins και σε όλα το σκορ του ήταν τέλειο.
Τελείωσε το λύκειο στα έξι και γράφτηκε στο κολλέγιο της Σάντα Ρόσα, από το οποίο αποφοίτησε στα δέκα µε πτυχίο στην γεωλογία και την ανθρωπολογία.

Στα δεκαεπτά του, δίδασκε σε πανεπιστήµιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου