Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΤΑ 10 ΠΑΙΔΙΑ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ(3)

Φαµπιάνο Λουίτζι Καρουάνα
Ο νεότερος Grandmaster του κόσµου

Οι φίλοι του δηµοφιλούς παιχνιδιού, είδαν πριν δύο χρόνια τον 14χρονο Φαµπιάνο να κερδίζει τον τίτλο του Grandmaster στο σκάκι.
Με αυτήν την κατάκτηση, ο Φαµπιάνο Καρουάνα έγινε ο νεότερος παίκτης που κατάφερε να κερδίσει τον συγκεκριµένο τίτλο.
Ήταν ακριßώς 14 ετών, 11 µηνών και 20 ηµερών.
Το παιδί-θαύµα της σκακιέρας έχει διπλή υπηκοότητα, από την Ιταλία και της Ηνωµένες Πολιτείες.
Στη λίστα FIDE του Απριλίου του 2009, το επίπεδο του αγγίζει τα 2649, γεγονός που τον χρίζει ως τον πιο νέο παίκτη του κόσµου που καταφέρνει να έχει τέτοιες επιδόσεις.

Γουίλι Μοσκόνι
Ο 6χρονος επαγγελµατίας παίκτης µπιλιάρδου

Ο Γουίλιαµ Τζόζεφ Μοσκόνι ή αλλιώς ο Mr. Pocket Billiards ήταν ένας επαγγελµατίας παίκτης µπιλιάρδου από την Φιλαδέλφια των Η.Π.Α.
Παρόλο που ο πατέρας του είχε αίθουσα µπιλιάρδου, δεν τον άφηνε να παίζει εκεί. Ο µικρός Γουίλι έκανε πρακτική µε τις... πατάτες από την κουζίνα, χρησιµοποιώντας ένα παλιό κοντάρι.
Ο πατέρας του κάποια στιγµή συνειδητοποίησε το µεγάλο ταλέντο του γιου του και άρχισε να τον προπονεί. Σε αγώνες που διοργάνωνε ο πατέρας του, ο Γουίλι κατάφερνε να κερδίσει πολλούς έµπειρους παίκτες -παρόλο που για να φτάσει το τραπέζι έπρεπε να σταθεί πάνω σε ένα κουτί. Το 1919, διεξήχθη έναν αγώνας ανάµεσα στον Μοσκόνι και τον παγκόσµιο πρωταθλητή της εποχής, Ραλφ Γκρίνλιφ. Η αίθουσα ήταν κατάµεστη και παρόλο που ο Γκρίνλιφ κέρδισε τον αγώνα, ο Γούλι έπαιξε εξαιρετικά καλά και άρχισε την καριέρα του ως επαγγελµατίας παίκτης. Το 1924, όταν ήταν έντεκα χρονών, έγινε πρωταθλητής νέων. Μεταξύ των ετών 1941 και 1957, κατάφερε να κερδίσει το παγκόσµιο πρωτάθληµα BCΑ δεκαπέντε φορές. Έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ και χάρη σε εκείνον το µπιλιάρδο έγινε το δηµοφιλές παιχνίδι που ξέρουµε σήµερα. Ακόµα και σήµερα κατέχει το "αδιανόητο" ρεκόρ µε 526 συνεχόµενες επιτυχείς ßολές!!!!

Ελάινα Σµιθ
Η νεότερη "σύµßουλος σχέσων" του κόσµου

Ο ραδιοφωνικός σταθµός της πόλης της, της έδωσε αµέσως δουλειά, όταν τηλεφώνησε για να δώσει συµßουλές σε µια κοπέλα που είχε καλέσει για να παραπονεθεί επειδή την είχε παρατήσει ο σύντροφός της.
Η συµßουλή της µικρής Ελάινα - "πήγαινε για µπόουλινγκ µε τους φίλους σου και πιες µια κούπα γάλα να ηρεµήσεις"- ήταν τόσο καλή, που από τότε είχε εßδοµαδιαία εκποµπή µε χιλιάδες ενήλικους ακροατές. Τα προßλήµατα τα οποία συνήθως καλείται να επιλύσει είναι ερωτικής φύσεως, από το πως να παρατήσεις τον φίλο σου µέχρι το πως να ξεπεράσεις ένα χωρισµό.
Όταν µια ακροάτρια έγραψε ένα γράµµα στην Ελάινα και τη ρωτούσε πως θα έßρισκε έναν άντρα, εκείνη απάντησε: "Κούνησε τους γοφούς σου και άκου το soundtrach του High School Musical".
Όταν µια άλλη ακροάτρια τη ρώτησε live πώς θα ξανακερδίσει τον πρώην της, η Ελάινα την συµßούλεψε: "Δεν αξίζει να πονοκεφαλιάζεις. Η ζωή είναι πολύ µικρή για να στεναχωριέσαι για έναν άντρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου