Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΤΑ 10 ΠΑΙΔΙΑ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ(1)

Κιµ Ανγκ Γιονγκ
Ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσµου που πήγε στο πανεπιστήµιο στα 3

Η διάνοια από την Κορέα γεννήθηκε το 1962 και από πολύ µικρός έδειξε την διαφορετικότητά του. Πιθανότατα είναι το πιο έξυπνο παιδί που έχει περάσει ποτέ από τον πλανήτη.
Συγκεκριµένα είναι "αναγνωρισµένος" από το ßιßλίο Γκίνες, ως ο άνθρωπος µε το υψηλότερο IQ στον κόσµο -ξεπερνάει το 210, όταν ο µέσος έξυπνος άνθρωπος είναι περίπου στο 100.
Ο Κιµ Ανγκ Γιονγκ όταν ήταν µόλις τεσσάρων ετών µπορούσε να διαßάζει κορεάτικα, ιαπωνικά, γερµανικά και αγγλικά. Μόλις έσßησε τα 5 κεράκια του, µπορούσε να λύσει πολύπλοκα µαθηµατικά προßλήµατα, ενώ λίγο αργότερα ßγηκε στην τηλεόραση και έδειξε τα διπλώµατα (επιπέδου Proficiency) που είχε αποκτήσει στα κινέζικα, τα ισπανικά, τα ßιετναµέζικα, τα γερµανικά, τα αγγλικά, τα ιαπωνικά και (φυσικά) τα κορεάτικα.
Το πιο εξαιρετικό στην περίπτωση του Κορεάτη είναι ότι έγινε δεκτός στο πανεπιστήµιο Hanyang, ως guest φοιτητής, όταν ήταν τριών ετών (!) από το οποίο αποφοίτησε στην ηλικία των έξι. Όταν ήταν επτά ετών, η NASA τον κάλεσε να πάει στην Αµερική. Πριν κλείσει τα δεκαπέντε, είχε πάρει Ph.D. στη φυσική από το πανεπιστήµιο του Κολοράντο.
Το 1978 έφυγε από τη NASA για να γυρίσει στην πατρίδα του, όπου αποφάσισε να "µεταπηδήσει" από την φυσική στην πολιτική µηχανολογία, παίρνοντας διδακτορικό στον τοµέα αυτόν. Από το 2007 εργάζεται στο πανεπιστήµιο Chungbuk.

Γκρέγκορι Σµιθ
Υποψήφιος για Νόµπελ Ειρήνης στα 12

Γεννηµένος το 1990, ο Γκρέγκορι Σµιθ µπορούσε να διαßάζει από την ηλικία των δύο ενώ έγινε δεκτός στο πανεπιστήµιο όταν έκλεισε τα δέκα του χρόνια.
Μπορεί αν είναι ιδιοφύια, αλλά
δεν είναι µόνο αυτό που χαρακτηρίζει την περίπτωση του Γκρέγκορι. Όταν δεν µελετάει, ταξιδεύει τον κόσµο για να διασφαλίσει την ειρήνη και τα δικαιώµατα των ανηλίκων.
Είναι ο ιδρυτής του International Youth Advocates, έναν οργανισµό που προωθεί τα δικαιώµατα των παιδιών και τις αρετές της ειρήνης.
Έχει συναντηθεί µε τον Μπιλ Κλίντον και τον Γκορµπατσόφ, ενώ έχει δώσει οµιλία στα Ηνωµένα Έθνη.
Για όλη αυτήν την δραστηριότητά του, έχει προταθεί τέσσερις φορές για το Νόµπελ Ειρήνης.


Ακρίτ Τζασουάλ
Ο επτάχρονος αυτοδίδακτος χειρουργός

Είναι το εξυπνότερο παιδί της Ινδίας, µε ΙQ που φτάνει το 146. Ο Α
κρίτ Τζασουάλ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό της Ινδίας αλλά και του πλανήτη, όταν το 2000... εγχείρησε ένα µικρό κορίτσι σε φιλικό σπίτι. Τότε ήταν µόλις επτά ετών.
Η οκτάχρονη ασθενής του δεν είχε χρήµατα για να απευθυνθεί σε "πραγµατικό" γιατρό για να γιατρέψει το καµµένο χέρι της. Τα δάχτυλα της, λόγω του εγκαύµατος, είχαν κολλήσει µόνιµα σε γροθιά και δεν µπορούσε να τα ανοίξει.
Ο Ακρίτ που δεν είχε καµία εµπειρία ως γιατρός ή χειρουργός, κατάφερε να απελευθερώσει τα δάχτυλα της και το κορίτσι µπόρεσε να χρησιµοποιήσει και πάλι την παλάµη της.
Φυσικά, µετά από αυτό το περιστατικό, ο Ακρίτ επικεντρώθηκε στην ιατρική και στην ηλικία των 12 υποστήριξε ότι είναι σε καλό δρόµο για να ßρει την θεραπεία του καρκίνου. Αυτή τη στιγµή µελετάει για το δίπλωµα του στην ιατρική, ενώ είναι ο πιο νέος µαθητής που έγινε ποτέ δεκτός σε πανεπιστήµιο της Ινδίας.

Κλεoπάτρα Στράταν
Η τρίχρονη τραγουδίστρια που ßγάζει 1000€ για κάθε τραγούδι

Η Κλεοπάτρα Στράταν γεννήθηκε στις 6 Οκτωßρίου του 2006 στη Μολδαßία και είναι η κόρη του τραγουδιστή, Πάßελ Στράταν.
Είναι η πιο µικρή τραγουδίστρια που κατάφερε να έχει εµπορική επιτυχία, µε το πρώτο της άλµπουµ "La vârsta de trei ani" να κυκλοφορεί όταν εκείνη ήταν τριών ετών.
Εκτός αυτού, κατέχει και ένα άλλο ρεκόρ. Είναι η πιο µικρή τραγουδίστρια που τραγούδισε ζωντανά για δύο συνεχείς ώρες, µπροστά σε χιλιάδες κόσµο. Πληρώνεται πολλά λεφτά για τη δουλειά της, ενώ έχει κερδίσει και ένα ßραßείο MTV.
Ένα σινγκλ της, µάλιστα, το "Ghita", έφτασε στο νούµερο ένα των ρουµάνικων charts, κι έτσι η µικρή Κλεοπάτρα κατέκτησε ένα ακόµα ρεκόρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου