Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΕΡΣΙΝΓΚ ΓΟΥΑΝΤΛΟΟΥ

Ο τίτλος της ανάρτησης μάλλον δε σας λέει και πολλά.

Είναι όμως από τα γνωστότερα πρόσωπα της ιστορίας αφού υπήρξε ο ψηλότερος άντρας της υφηλίου.

Μάλιστα πριν μερικές μέρες (15 Ιουλίου) έκλεισαν και 72 χρόνια από το θάνατό του.

Ο Ρόμπερτ γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1918 στο Άλτον του Ιλινόις, όντας το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά του Χάρολντ Γουάντλοου και της Άντι Τζόνσον. Τα πράγματα αρχικά έδειχναν φυσιολογικά, ωστόσο λόγω μιας υπερτροφίας σε κάποιον αδένα ο Ρόμπερτ άρχισε να ψηλώνει ασταμάτητα από πολύ μικρή ηλικία. Ακόμη και τη στιγμή του θανάτου του στις 15 Ιουλίου του 1940 (παρότι ήταν ήδη 22 ετών), ο οργανισμός του δεν παρουσίασε καμία ένδειξη ότι θα σταματούσε να ψηλώνει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ηλικία των οκτώ ήταν ήδη 1.88μ. ενώ πέντε χρόνια αργότερα είχε πιάσει τα 2.24μ.

...και πώς να χωρέσει σε ασανσέρ;

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια εταιρία υποδημάτων του προμήθευε τζάμπα τα τεράστια παπούτσια αμερικάνικου μεγέθους 37 (σ.σ. αρκεί να αναφέρουμε ότι το 14 αντιστοιχεί σε 48.5 ευρωπαϊκό!!! ), με την υποχρέωση εκείνος να διαφημίζει και να προμοτάρει τα προϊόντα της.


Ο πατέρας του Robert χρειάστηκε να μετατρέψει το οικογενειακό τους αμάξι, βγάζοντας το μπροστινό κάθισμα του συνοδηγού έτσι ώστε να μπορεί ο Robert να καθίσει στο πίσω κάθισμα και να τεντώσει τα πόδια του μπροστά!



 μαζί με τον πατέρα του

Όσο τα χρόνια περνούσαν και το ύψος του μεγάλωνε, τα πράγματα ολοένα και δυσκόλευαν για τον Ρόμπερτ. Αν και ποτέ δεν χρειάστηκε αναπηρικό καροτσάκι για να μεταφέρει το θηριώδες κορμί του (σ.σ. όπως συνέβη με άλλους «γίγαντες» της ανθρώπινης ιστορίας κοντύτερους από εκείνον), στα τελευταία χρόνια της ζωής του αναγκάστηκε να πάρει μπαστούνι ενώ ειδικά μεταλλικά στηρίγματα στα πόδια του.

Κάποιο από αυτά του προκάλεσε μόλυνση στον αστράγαλο, η οποία δυστυχώς αποδείχθηκε μοιραία για εκείνον. Οι γιατροί χρειάστηκε να του κάνουν μετάγγιση αίματος και να τον υποβάλουν άμεσα χειρουργική επέμβαση. Ο Ρόμπερτ ταλαιπωρήθηκε αρκετές ημέρες από πυρετό, εν συνεχεία η κατάστασή του χειροτέρεψε και στις 15 Ιουλίου του 1940 άφησε την τελευταία του πνοή ενώ κοιμόταν (στο Μάνιστι του Μίσιγκαν). Ένα χρόνο πριν τον θάνατο του, είχε καταφέρει να γράψει το όνομά του στο βιβλίο Guinness, καθώς ξεπέρασε σε ύψος τον μέχρι τότε ψηλότερο άνδρα στην ιστορία της ανθρωπότητας τον επίσης Αμερικανό Τζον Ρόγκαν των 2.67μ. (1868-1905).

 Στην κηδεία του το παρών έδωσαν περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το φέρετρό του, μήκους 3 μέτρων, ήταν ειδικά ενισχυμένο, ενώ για να τον μεταφέρουν χρειάστηκαν όχι 4 (ως συνήθως) αλλά 12 άνθρωποι καθώς τη στιγμή του θανάτου του (αν και αδύνατος σαν σουλούπι) ζύγιζε σχεδόν 200 κιλά (νωρίτερα είχε φτάσει ακόμη και τα 223)!

Γίγαντες και "νάνοι"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου