Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΪ

Το 2016 είπαν ο "ειδικοί" ότι θα είναι έτοιμο επιτέλους το μετρό της Θεσ/νίκης, αν και προσωπικά πολύ το αμφιβάλλω...ίσως αν είχαμε κάποια σημαντική διοργάνωση στη Θεσ/νίκη τότε (λέμε τώρα), να ήταν έτοιμο αλλά έτσι προσωπικά το αποκλείω...τέλος πάντων, θα δούμε...
Με αφορμή αυτή την ανακοίνωση λοιπόν ας δούμε και το μετρό στο Ντουμπάι και αφού δείτε τις εικόνες διαβάστε στο τέλος και την τιμή του εισιτηρίου...


Βέβαια πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι το Ντουμπάι, η πρωτεύουσα των ΗΑΕ, είναι ένα ξεχωριστό μέρος. Χάρη στον πλούτο που παράγεται από το πετρέλαιο της χώρας, οι δρόμοι της είναι γεμάτοι από πολυτελή αυτοκίνητα.
 Για να επιλύσει αυτό το ζήτημα, ο Σεΐχης Mohammed bin Rashid Al Maktoum διέταξε την κατασκευή ενός σιδηροδρομικού δικτύου με πέντε γραμμές που διασχίζουν την πόλη. Το δίκτυο έχει τις ιδιαιτερότητές του: είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στον κόσμο, λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια είναι πλήρως αυτόματο και δεν απαιτει οδηγους για να λειτουργούν τα τρενα. !!!


 
Μέχρι στιγμής εχουν κατασκευάσει δύο γραμμές, τα πράσινα και τα κόκκινα, με 10 σταθμούς, αλλά θα αναπτύχθουν και αλλες τρεις. Οι σταθμοί του μετρό του Ντουμπάι είναι υπόγειοι και όλοι είναι εξοπλισμένοι με κλιματισμό.


και είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ...!!!!
Θυμηθείτε και το μετρό της Μόσχας ΚΛΙΚ

Δείτε και το μετρό της Στοκχόλμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου