Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Μια και γίνεται πολύ λόγος πλέον στην εποχή μας για χρήματα και χρέη ας δούμε παρακάτω πως είναι σε όγκο μετρητά μέχρι 114,5 τρις δολάρια, δηλαδή το συνολο των χρεών της Αμερικής.

Είναι εντυπωσιακό όπως ταυτόχρονα όμως και τρομερό...


100 Δολάρια


Δέκα Χιλιάδες Δολάρια ( Ο μέσος ετήσιος μισθός στην Γη)


Ένα Εκατομμύριο δολάρια (δεν είναι τόσο μεγάλο σε όγκο, ο μέσος άνθρωπος στη Γη τα κερδίζει σε 92 χρόνια δουλειάς)


Εκατό Εκατομμύρια Δολάρια (Αρκετά για όλους, Χωράνε σε μια συνηθισμένη παλέτα φορτίων)


Ένα δισεκατομμύριο δολάρια (Θα χρειαστείτε βοήθεια, αν κλέψετε την τράπεζα, τα πράγματα σοβαρεύουν)


Ένα τρισεκατομμύριο δολάρια (Αυτές είναι διπλές παλέτες η μία επάνω στην άλλη, θα χρειαστείτε πολλά φορτηγά για να τα μεταφέρετε. Αν ξοδεύατε ένα εκατομμύριο ανά ημέρα από την γέννηση του Χριστού μέχρι σήμερα δεν θα είχατε ξοδέψει 1 τρισεκατομύριο, αλλά περίπου 700 δισεκατομμύρια.)


Δείτε πάλι το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε σύγκριση με ένα Αμερικάνικο και με ένα Ευρωπαικό γήπεδο. Μαζί με ένα Boeing 747-400 που μέχρι πρόσφατα ήταν το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο στον κόσμο.


Δεκαπέντε τρισεκατομμύρια δολάρια, όσα θα είναι τα χρέη σε πιστωτικές κάρτες στην Αμερική μέχρι τα χριστούγεννα του 2011.


114,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, το σύνολο των χρεών στην Αμερική. (Ο όγκος των χαρτονομισμάτων των 100 δολαρίων είναι ψηλότερος από τους δίδυμους πύργους της Ν. Υόρκης και το Empire State Building , κάπου εκεί θα δείτε και το άγαλμα της ελευθερίας.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου