Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ο "ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ"



Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 84 ετών, ο "καλός άνθρωπος" του ελληνικού κινηματογράφου Θανάσης Βέγγος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός".
Ο Θανάσης Βέγγος δεν σπούδασε υποκριτική, υπήρξε αυτοδίδακτος. Το 1959 πήρε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ηθοποιού όχι από Σχολή αλλά ως εξαιρετικό ταλέντο με εξετάσεις σε ειδική επιτροπή. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό και ιδίως στο ρόλο του αεικίνητου και νευρικού ανθρώπου.
Συνολικά είχε παίξει σε 126 ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής και είχε σκηνοθετήσει (πρωταγωνιστώντας ταυτόχρονα) ακόμη επτά ταινίες.
Συμμετείχε σε ταινίες-σταθμούς για το ελληνικό σινεμά, όπως: "Δράκος", "Ποτέ την Κυριακή", "Κορίτσι με τα μαύρα", "Διακοπές στην Αίγινα", "Ηλίας του 16ου" "Μανταλένα".
Ενώ ο "Πράκτωρ Θου βου" μετατρέπει τον Βέγγο σε λαϊκό ήρωα μέσα από πολλές ταινίες με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, την εποχή που ο κινηματογράφος αποτελούσε την μόνη φθηνή ψυχαγωγία για το ευρύ κοινό.

Ας τον απολαύσουμε στο ρόλο του τσιγγούνη από την ταινία "Θα σε κάνω βασίλισσα"... ένας τόσο παραστατικός ρόλος που θα ήθελες να τον βρίσεις και ο ίδιος...



...και Θρασύβουλας ο φιλόσοφος...(από την ταινία "Ο ατσίδας")



...τελικά είχε δίκιο...όλα είναι ατμός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου