Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΚΙΒΩΤΟΣ"

Ακόμα και ως τη νέα κιβωτό της ανθρωπότητας που θα αποτελέσει την απάντηση στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας χαρακτήρισαν το ξενοδοχείο που σχεδίασε Ρώσος αρχιτέκτονας.

Το ξενοδοχείο που θα ονομαστεί για ευνόητους λόγους ''Κιβωτός'', μπορεί να χτιστεί μέσα σε λίγους μήνες είτε πάνω στη θάλασσα είτε στη στεριά.
Θα είναι στεγανό και αυτοδύναμο, με διαφανή στέγη για να επιτρέπει στο ηλιακό φως να παρέχει θερμότητα. Το ίδιο θα επιδιώκουν και με τους υδροστρόβιλους αλλά και με τις υδρορροές που θα συλλέγουν τα όμβρια ύδατα.

Όπως καταλαβαίνουμε το ξενοδοχείο θα είναι άλλο ένα βήμα προς ένα πιο πράσινο περιβάλλον.

Να σημειωθεί ότι σχεδιάζεται να χτιστεί στη Σουηδία και είναι επίσης πολύ ασφαλές και προτιμητέο σε σεισμογενείς περιοχές αφού το υπόγειό του και βάση του ξενοδοχείου θα αποτελείται από δομή κοχυλιών απαλλαγμένη απο προεξοχές και γωνίες.
Επίσης ένα μεταφέρον σύστημα των αψίδων και των καλωδίων θα επιτρέπει την ανακατανομή βάρους κατά μήκος ολόκληρου του σώματος σε περίπτωση σεισμού.

Ο αρχιτέκτονας Alexander Remizov σε συνεργασία με μία γερμανική εταιρεία μηχανικών και σχεδιαστών και με τον Ρώσο επιστήμονα Lev Britvin, που αναπτύσσει εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας για διαστημικούς σταθμούς, οραματίστηκε την λύση σε μία μελλοντική πλημμύρα όμοια με αυτή που περιγράφεται στη Βίβλο και το δημιούργημα τους μοιάζει με πλοίο που επιπλέει αναποδογυρισμένο.

Ο Remizov αποκαλύπτει στο SPIEGEL πως η κατασκευή θα είναι απλή και γρήγορη ενώ ήδη ψάχνει για επενδυτές για να προχωρήσει στην ανοικοδόμηση του που δεν θα απαιτεί περισσότερα από 14 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου