Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ

Ο Μίκυ Μάους είναι το ανθρωπόμορφο ποντίκι, σύμβολο της Disney και μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες παγκοσμίως. Δημιουργός του, ο Ουόλτ Ντίσνεϊ, που εμψύχωνε με τη φωνή του τον Μίκυ στα πρώτα του βήματα.



Σαν σήμερα το 1930, κάνει την πρώτη του έντυπη εμφάνιση στην Αμερική



Βέβαια είχε προηγηθεί η εμφάνισή του στον κινηματογράφο δυο χρόνια νωρίτερα το 1928 με την ταινία «Steamboat Willie», που ήταν η πρώτη ομιλούσα ταινία στο χώρο των κινουμένων σχεδίων (κυρίως ήχοι και μουσική). Μια ταινιούλα περίπου 7 λεπτών που προκάλεσε όμως πολλά χειροκροτήματα στο κοινό και την καθιέρωση του λατρευτού ποντικιού...



Η Μίνι είναι η αιώνια φιλενάδα του, διατηρεί στενή φιλία με τη μεγάλη οικογένεια των Ντακ, ενώ ο μεγάλος του αντίπαλος είναι ο Μαύρος Πιτ. Το σκυλί του Μίκυ ακούει στο όνομα Πλούτο.



Τη φωνή τους στον Μίκυ δάνεισαν ο Ουόλτ Ντίσνεϊ (1929-1946), ο Τζέιμς ΜακΝτόναλντ (1946-1983) και ο Γουέιν Όλγουιν (1983-)

Στην Ελλάδα κατέφθασε με μεγάλη καθυστέρηση από τις εκδόσεις Τερζόπουλου, μόλις το 1966. Την Παρασκευή 1η Ιουλίου ένα περιοδικό μικρού σχήματος, με τον Μίκυ στο εξώφυλλο έτοιμο να επισκεφθεί την Ελλάδα, προκάλεσε συναγερμό στις τάξεις των λιλιπούτειων αναγνωστών.



Το 1ο και το 2ο τεύχος της σειράς. Το 2ο ιδίως είναι πλέον δυσεύρετο και συλλεκτικό. Η δε τιμή τους ...3 δρχ.

Η εξέλιξη του Μίκυ

Από το παλιό παντελόνι του στη σύγχρονη εμφάνιση αλλά και στο μακρύ παντελόνι





Κόμικ



Η φήμη του Μίκυ γρήγορα μετατράπηκε σε πηγή εσόδων για την «Ντίσνεϊ», που είναι μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες του κόσμου. Ο μικροσκοπικός ποντικός πρωταγωνιστεί στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τον τύπο. Εικονίζεται σε ρολόγια, μολύβια, σεντόνια, πετσέτες και σε πολλά ακόμα προϊόντα. Κάθε χρόνο συνεισφέρει στα ταμεία της «Ντίσνεϊ» πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου