Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ - ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ

Μπορεί να πετάει στον αέρα τρεις συνεχόμενες εβδομάδες ενώ δεν χρειάζεται διάδρομο αφού προσγειώνεται και απογειώνεται παντού.
Μοιάζει βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά το υβριδικό όχημα αέρος όπως ονομάζεται είναι πέρα γα πέρα αληθινό, βασισμένο σε επιστημονικές εφαρμογές υλικών ελαφρύτερων από τον αέρα.
Η βασική του χρήση θα είναι η μεταφορά φορτίων τεράστιου βάρους σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές όπως ο βόρειος Καναδάς και η Αυστραλία αφού μπορεί να ''σηκώσει'' για πλάκα τόνους καυσίμων και ορυκτών.
Λόγω της ευκολίας προσγείωσης και απογείωσης το αεροσκάφος αυτό είναι επίσης ιδανικό για επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας σε φυσικές καταστροφές ενώ ο εξοπλισμός του με κάμερες και ανιχνευτές το καθιστά ιδανικό ακόμα και για αεροκατασκοπεία και ταυτόχρονα να μεταφέρει μεγάλο αριθμό στρατιωτών.
Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια, είτε νερού χιονιού άμμου ή ακόμα και σε τούνδρα ενώ καταναλώνει 25% λιγότερα καύσιμα από ότι τα υπάρχοντα αεροσκάφη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου