Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΤΑ (3)


Audi

 


Τέσσερις ασημένιοι κύκλοι, ενωμένοι μεταξύ τους, αποτελούν το λογότυπο της Audi. Συμβολίζουν τις τέσσερις εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων από τη Σαξονία (Horch, Wanderer, DKW και Audi), οι οποίες κάτω από την πίεση των οικονομικών εξελίξεων της Γερμανίας, συγχωνεύθηκαν σε μία εταιρεία με τον τίτλο Auto-Union AG. Το Audi (που στα λατινικά σημαίνει «άκουσε») επικράτησε αργότερα, από τη λατινική μεταφορά του επωνύμου του ιδρυτή, August Horch.  



Ferrari

 
Ένα μαύρο, ατίθασο άλογο στέκεται ανασηκωμένο στα δυο του πόδια μέσα σε ένα έντονο κίτρινο πλαίσιο: Το αγαπημένο «γούρι» του ικανότατου πιλότου του Α' Παγκοσμίου πολέμου, Φραντζέσκο Μπαράκα, έμελλε να διακοσμήσει ένα από τα πλέον ποθητά αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο. Οι γονείς του το προσέφεραν στον Φεράρι, για να του φέρει γούρι στα αυτοκίνητα που επρόκειτο να λανσάρει. Το κίτρινο φόντο είναι το χρώμα της πόλης Μοντένα, όπου εδρεύει η Ferrari, ενώ στην κορυφή του σήματος απεικονίζεται και η ιταλική σημαία.



ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ FERRARI ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ


Saab 


Ξεκίνησε την πορεία της ως κατασκευάστρια στρατιωτικών αεροπλάνων και το όνομά της προέκυψε από τις λέξεις Svenska Aeroplan SA (aktiebolaget). Το σήμα της αναπαριστά το μυθικό πουλί γρύφωνα, με κεφάλι λιονταριού και σχεδιάστηκε από τον Καρλ Φρέντικ Ρόιτερσβαρντ. 


BMW

Η εταιρεία Bayerische Motoren Werke ή αλλιώς BMW, πριν ξεκινήσει την παραγωγή πολυτελών αυτοκινήτων, κατασκεύαζε κινητήρες στρατιωτικών αεροπλάνων. Έτσι, και το σήμα της εταιρείας δεν θα μπορούσε να είναι άλλο παρά ένας έλικας αεροπλάνου σε κίνηση. Όσο για τα χρώματα, αποτελούν τη σημαία της βαυαρικής πόλης, όπου στεγάζεται το εργοστάσιο.



 
Mercedes-Benz
Ένα λαμπερό ασημένιο αστέρι μέσα σε έναν κύκλο. Το έμβλημα της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes-Benz έπρεπε να είναι λιτό, αλλά συνάμα στιβαρό και πανίσχυρο. Το αστέρι με τις τρεις ακτίνες συμβολίζει την κυριαρχία της Mercedes σε γη, νερό και αέρα. Σήμερα, το σήμα της Mercedes, αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands στον πλανήτη, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που το αναζητούν ως ...ανταλλακτικό καθώς αποτελεί σύνηθες αντικείμενο κλοπής!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου