Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΤΑ (1)



Rolls-Royce



Το διπλό κεφαλαίο αγγλικό «R» μέσα στο πολυτελές ασημένιο πλαίσιο, αντιπροσωπεύει τα αρχικά των ονομάτων των συνιδρυτών της εταιρείας: του Τσαρλς Στιούαρτ Ρολς και του Φρέντερικ Χένρι Ρόις. Παράλληλα, η παρουσία της Έκστασης -του χαρακτηριστικού, ασημένιου, φτερωτού, μικρού αγάλματος που κοσμεί το καπό -μάλλον αναφέρεται στην έκσταση που βιώνει ο οδηγός μιας Rolls-Royce αλλά και σε αυτήν που νιώθει ο απλός περαστικός, βλέποντάς την να περνάει από μπροστά του. 

Να και μια μικρή γεύση από RR









Alfa Romeo
 
Το σύμβολο της «γρήγορης Ιταλίδας» είναι σχεδιασμένο από τον Romano Cattaneo και εμπνευσμένο από τον θυρεό της πόλης του Μιλάνου και από το οικόσημο της οικογένειας Βισκόντι, που κάποτε κυβερνούσε την πόλη.
Απεικονίζει έναν κόκκινο σταυρό, που συμβολίζει την Α' Σταυροφορία, ενώ το φίδι, παραπέμπει σε μύθους της εποχής του 5ου αιώνα μ.Χ. Η εταιρεία ξεκίνησε το 1909 με το όνομα Societa Anonima Italiana Darracq (SAID).
Ουσιαστικά όμως, δημιουργήθηκε το 1910 με το όνομα ALFA, από το ακρωνύμιο Anonima Lombarda Fabricca Automobili και όταν το 1915 αγοράστηκε από τον Ναπολιτάνο βιομήχανο Νικόλα Ρομέο, μετονομάστηκε σε ALFA ROMEO. Η λέξη Μιλάνο στο κάτω μέρος του σήματος αφαιρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν άνοιξε το εργοστάσιο Pomigliano d' Arco στη Νάπολη.  
 
Chrysler
 

Μια κυκλική σφραγίδα και δύο ασημένια φτερά αποτελούν τον λογότυπο της Chrysler. Η σφραγίδα παραπέμπει στην αξιοπιστία, τη φερεγγυότητα και την υψηλή ποιότητα, ενώ τα ασημένια φτερά είναι εμπνευσμένα από τα σύμβολα των Βίκινγκς, τα φτερά του ταχύτατου θεού Ερμή και συμβολίζουν τη δίψα για εξερεύνηση και το πάθος για νέους δρόμους. 
  
Toyota
 
Πριν καταπιαστεί με τα αυτοκίνητα, ο Κιιχίρο Τογιόντα κατασκεύαζε αργαλειούς! Το λογότυπο απαρτίζεται από τρεις γεωμετρικές ελλείψεις που σχηματίζουν το γράμμα «Τ», που συμβολίζουν τις επιθυμίες του πελάτη, το προϊόν και την υπόσχεση της εταιρείας για διαρκή ανάπτυξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου