Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΦΡΕΝΤΙ ΜΕΡΚΙΟΥΡΙ

21 χρόνια - σαν σήμερα - που "έφυγε" ο  μεγάλος frontman, μια σπουδαία φωνή, ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας.
Όμως είναι γεγονός ότι παραμένει "ζωντανός", δίπλα μας, μέσα από τα τραγούδια του συγκροτήματός του, των Queen. 
 Το πραγματικό όνομα του Μέρκιουρι ήταν Φαρόκ Μπουλσάρα. Γεννημένος στην Ζανζιβάρη στις 5 Σεπτεμβρίου 1946 εγκαταστάθηκε αργότερα με την οικογένειά του στο Λονδίνο.
Το 1969, ο Μέρκιουρι κάνει… μεταγραφή στο συγκρότημα «Ibex», το οποίο μετονομάζεται σε Wreckage λίγους μήνες αργότερα ενώ το 1970 κάνει μερικές εμφανίσεις ως τραγουδιστής των «Sour Milk Sea». 
Μετά τη διάλυση των Smile, τον Απρίλιο του 1970, οι Μπράιαν Μέι, Ρότζερ Τέιλορ και Φρέντι Μέρκιουρι ιδρύουν τους «Queen», όνομα που εμπνέεται ο ίδιος ο Μέρκιουρι. Λίγο μετά από την ίδρυση του συγκροτήματος, κι ενόσω ο Φρέντι ακόμη χρησιμοποιεί το πραγματικό του επώνυμο, υιοθετεί το καλλιτεχνικό «Μέρκιουρι», το ρωμαϊκό αντίστοιχο του αγγελιοφόρου των θεών των αρχαίων Ελλήνων, Ερμή. Τον επόμενο χρόνο οι Queen αποκτούν το τελευταίο τους μέλος, τον μπασίστα Τζον Ντίκον.  
Το «Bohemian Rhapsody», από το δίσκο τους  «A night at the opera», ανακηρύσσεται σε «τραγούδι της χιλιετίας» από το το Guiness Book of Records ενώ για την προώθησή δημιουργείται το πρώτο στην ιστορία σκηνοθετημένο βίντεοκλιπ. Οι Queen πλέον βρίσκονται στην κορυφή του μουσικού στερεώματος  
Στις 23 Νοεμβρίου 1991, ο Φρέντι Μέρκιουρι ανακοινώνει σε δημοσιογράφους που κυριολεκτικά έχουν κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του στο Λονδίνο, ότι πάσχει από AIDS
Μία ημέρα αργότερα, πεθαίνει. 
Η κληρονομιά που άφησε πίσω του έχει αξία ανεκτίμητη αλλά… the show must go on! 
Ας θυμηθούμε μερικές στιγμές του...





  ...και "γεύση" από το εκπληκτικό αφιέρωμα στον Freddie Mercurie από τους Queen, Elton John και Axl Rose


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου