Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!

Όταν εδώ απλά υπάρχει το ερώτημα: Θα βρω κάπου δουλειά;; κάπου αλλού δουλεύουν σε παραμυθένιους τόπους

Δείτε λοιπόν τι γίνεται σε κάποια εταιρεία...

Η εταιρεία εδρεύει στο Πίτσμουργκ της Πενσυλβάνια και ασχολείται με τις εφευρέσεις, λανσάροντας πάνω από 2.000 νέα προϊόντα κάθε χρόνο. Η «Inventionland», όπως ονομάζεται, απασχολεί περίπου 250 υπαλλήλους, όλοι τους δημιουργικοί και καινοτόμοι άνθρωποι. Μέχρι εδώ τίποτα πρωτότυπο.

Η «Inventionland», όμως, δεν είναι μια συνηθισμένη εταιρεία. Τα γραφεία της στεγάζονται σε έναν χώρο 7.000 τετραγωνικών μέτρων που παραπέμπει σε παιδικό παραμύθι, με τους υπαλλήλους να είναι καθημερινά οι «ήρωες» μιας τρόπον τινά «Χώρας των Θαυμάτων»!



Ο ιδιοκτήτης George Davison έδωσε μεγάλη σημασία στη διαμόρφωση αλλά και στη διακόσμηση των γραφείων, έχοντας έναν και μόνο σκοπό: Να εμπνεύσει τους εργαζομένους και να τους κάνει περισσότερο αποδοτικούς, πράγμα που το πέτυχε στο έπακρο.
 
Και πώς αλλιώς, άλλωστε, αφού δημιούργησε 15 διαφορετικούς χώρους, καθένας από τους οποίους θυμίζει παιδικό θεματικό πάρκο, με πειρατικά πλοία, γιγάντια παπούτσια και δεντρόσπιτα να βρίσκονται στην… πρωτοκαθεδρία, ενώ λίμνες και καταρράκτες συμπληρώνουν το τοπίο!



 Εκεί τοποθετήθηκαν τα γραφεία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι αίθουσες συνεδριάσεων για να «εμπνέεται το προσωπικό από την εκκεντρικότητα του χώρου», λέει ο ιδιοκτήτης και συμπληρώνει:
 «Δεν ήθελα ανθρώπους που βαριούνται να έρθουν στη δουλειά και κοιτάζουν το ρολόι τους πότε θα φύγουν. Ο χώρος πρέπει να εμπνέει τους εργαζομένους. Έτσι γίνονται πιο δημιουργικοί και εφευρετικοί συνάμα! Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά μας. Οι εφευρέσεις είναι μια… εικαστική τέχνη και χρειάζονται έμνευση και φαντασία για να είναι καλές και πρωτότυπες»!



Αποτέλεσμα; Η κατακόρυφη αύξηση της παραγωγικότητας και η μεγάλη αποδοτικότητα του προσωπικού καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι όταν το «παραμύθι» εξελίσσεται κάθε στιγμή δίπλα σου δεν μπορείς παρά να συμμετέχεις σε αυτό ως άλλος ήρωας μιας φανταστικής «Χώρας των Θαυμάτων»!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου