Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ - ΕΚΠΛΗΞΗ!

Να και ένας προορισμός - έκπληξη! Δείτε την παρακάτω παρουσίαση...είναι από το Μαλάουι της Αφρικής....και αφού πρώτα δείτε και θαυμάσετε το τοπίο και όχι μόνο διαβάστε μετά και τα παρακάτω στοιχεία για το Μαλάουι...Αυτό που είδατε λοιπόν στην παρουσίαση ΔΕΝ ήταν θάλασσα, αλλά λίμνη...πρόκειται για τη λίμνη Μαλάουι, από τις βαθύτερες του κόσμου( έως και 700 μ. βάθος), συνολικής έκτασης 9.250 τ. μίλια, βασικός πόλος τουριστικής έλξης, μήκους 500 χλμ., η λεγόμενη και "λίμνη των αστεριών" και καταλαμβάνει περίπου το ένα πέμπτο της έκτασης της χώρας και απλώνεται σχεδόν σε όλα τα ανατολικά της σύνορα. Σ΄ αυτήν ζουν περί τα 500 είδη ψαριών, η δε αλιεία τους αποτελεί μια από τις κύριες πηγές εισοδήματος των κατοίκων.Το Kaya Mawa που είδατε στην παρουσίαση, έχει θεωρηθεί από το περιοδικό Condé Nast Magazine ένας από τους δέκα πιο ρομαντικούς προορισμούς του πλανήτη, βρίσκεται στην ΝΔ άκρη του νησιού Likoma Island στα ΝΑ της Λίμνης Malawi, κοντά στη Μοζαμβίκη. Το νησί είναι καλυμμένο με δέντρα μάνγκο και αρχαία δέντρα baobabs και περικυκλώνεται από θαυμάσιες παραλίες με άμμο και βραχώδεις όρμους.
Δέκα πέτρινες και πλαισιωμένες από τις καλύβες με καλαμοσκεπή – συμπεριλαμβανομένων δύο καλυβών για οικογένειες και ενός σαλέ για νεόνυμφους – έχουν πανοραμική θέα της λίμνης, και ιδιωτικές ταράτσες (terraces) με απευθείας πρόσβαση στο νερό. Το σαλέ για νεόνυμφους είναι κρυμμένο στο δικό του ιδιωτικό νησί.
Το εκπληκτικό περιβάλλον του lodge και η μοναδική άνεση των δωματίων προδιαθέτουν τους επισκέπτες να αναγάγουν την χαλάρωση στην κύρια δραστηριότητά τους. Ωστόσο υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που προσφέρονται.
Επιβάλλεται ένας περίπατος ή μια βόλτα με το ποδήλατο στο νησί. Οι ντόπιοι φημίζονται για τη φιλικότητά τους και έτσι μια απλή βόλτα στο νησί είναι μια υπέροχη εμπειρία, αφού μπορείς να σταματήσεις για να κολυμπήσεις, να συνομιλήσεις με τους ντόπιους και να επισκεφτείς τον καθεδρικό ναό και την κοντινή ζωντανή αγορά.Τα νερά γύρω από το lodge είναι ασφαλή και καθαρά, και έτσι προσφέρονται για κολύμβηση, καταδύσεις και υποβρύχιες καταδύσεις (scuba-diving). Προσφέρονται επίσης δραστηριότητες όπως θαλάσσιο σκι, tube riding και wake snaking, καθώς και ταξίδια για ψάρεμα. Το lodge έχει ένα μικρό ξύλινο καραβάκι για ταξίδια ιστιοπλοΐας γύρω από το νησί.

Το Μαλάουι βρίσκεται στη ΝΑ Αφρική, έχει περίπου 15.000.000 κατοίκους (μέσα σε αυτούς και 800 Έλληνες σε ελληνική παροικία) και βρίσκεται κάτω από τον Ισημερινό.Το παλιότερο όνομά του ήταν Νιασαλάνδη από τη λέξη nyanja της γλώσσας των Ιθαγενών που σημαίνει λίμνη.

Τελειώνοντας, μια προειδοποίηση, στο Μαλάουι είναι πολύ διαδεδομένο το AIDS. Η μόλυνση από τον ιό HIV ανάμεσα σε ηλικίες 15-49 ετών ξεπερνά το 15% ενώ για το γενικό πληθυσμό το ποσοστό μόλυνσης είναι περίπου 20%. Η πλειοψηφία των κρεβατιών στα νοσοκομεία είναι γεμάτα με ανθρώπους που είτε έχουν μολυνθεί από AIDS είτε υποφέρουν από ασθένειες και επιπλοκές σχετικές με αυτό. Ίσως γι αυτό και το προσδόκιμο ζωής στο σύνολο του πληθυσμού ήταν σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009 τα 43,82 χρόνια (44,07 χρόνια οι άνδρες και 43,57 οι γυναίκες).
Και παράλληλα με τη μάστιγα του AIDS, έχουμε και προβλήματα προκαταλήψεων... Οι φήμες για ύπαρξη βαμπίρ είναι τόσο έντονες που οι αρχές διέταξαν έρευνα σε βάθος για να διαπιστωθεί κατά πόσο οι φήμες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κάτοικοι δηλώνουν έντρομοι πως μπαίνουν βαμπίρ στα σπίτια τους και τους κλέβουν το αίμα, πράγμα που δεν απέκλινε πολύ από τις καταβολές του λαού... στο Μαλάουι η πίστη στους βρικόλακες υπήρξε ανέκαθεν μεγάλη.

Τώρα αν δε σας επηρέασα αρνητικά με το τελευταίο σκεφτείτε σοβαρά για ένα ταξιδάκι στο Μαλάουι που με το τροπικό κλίμα που έχει και τη μόνιμη καλοκαιρία, είναι μια ωραία περίπτωση επίσκεψης και τουρισμού ακόμα και αυτόν τον καιρό, μέσα στο καταχείμωνο...θα ήταν μια μοναδική εμπειρία. Η επίσημη γλώσσα του κράτους είναι τα αγγλικά και έτσι τα πάντα είναι προσβάσιμα...

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ ΚΛΙΚ

1 σχόλιο:

  1. Φαντάσου να σου πιεί το αίμα ένα βαμπίρ και να σε κολλήσει Aids. Άντε να σε πιστέψει κανείς μετά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή