Παρακάτω ας δούμε και ας θυμηθούμε το εκπληκτικό βίντεο κλιπ του συγκροτήματος για το τραγούδι -σταθμό στον αντίστοιχο χώρο της μουσικής.
Η μαγεία της στιγμής που όλοι ψάχνουν, η διέξοδος από το αδιέξοδο, η ιδιαιτερότητα στην καθημερινότητα, η νηνεμία μετά την καταιγίδα, το ουράνιο τόξο μετά τη βροχή, η μπουνάτσα μετά την τρικυμία, το χαλάρωμα μετά το stress, το κάτι άλλο στη ζωή μας, αυτό που ο καθένας το αντιλαμβάνεται όπως θέλει...
Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010
"THE WALL"
Παρακάτω ας δούμε και ας θυμηθούμε το εκπληκτικό βίντεο κλιπ του συγκροτήματος για το τραγούδι -σταθμό στον αντίστοιχο χώρο της μουσικής.
Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010
ΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΡΙΓΚΗΠΟΥ
Είχε κατασκευαστεί το 1898 με σκοπό να γίνει καζίνο αλλά ο Αβδούλ Χαμίτ δε συμφώνησε. Τότε το αγόρασε η οικογένεια Ζαρίφη(1903) και αφού το χάρισε στο Πατριαρχείο το μετέτρεψε σε ορφανοτροφείο. Λειτούργησε μέχρι και το 1964 και προσέφερε πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε 5744 παιδιά. Έπειτα ήλθε στα χέρια των Τούρκων οι οποίοι επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας, διατάζουν την εκκένωση του κτιρίου από το Πατριαρχείο και η μεγάλη φωτιά του 1980 του δίνει τη χαριστική βολή.
Στις αρχές του μήνα, το Πρωτοδικείο της Πριγκήπου έλαβε την απόφαση περί επιστροφής του κτιρίου στο Πατριαρχείο. Για να γίνει αυτό όμως χρειάστηκε να καταδικαστεί η Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αφαίρεση του τίτλου, με μία απόφαση που εκδόθηκε στις 15 Ιουνίου 2010. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου είναι το μοναδικό ακίνητο για το οποίο το Φανάρι διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει δηλώσει ότι το κτίριο θα επισκευαστεί και θα λειτουργήσει ως διεθνές οικολογικό κέντρο. Πράγμα για το οποίο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του αρμόδιου επιτρόπου.
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010
Η ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Δεν είναι καμία σύμπτωση ότι αυτός ο δρόμος είναι ο δεύτερος πιο επισκέψιμος τόπος προορισμού τουριστών στη Νορβηγία.
Είναι λίγο παραπάνω από οκτώ χιλιόμετρα ταξιδιού συμπεριλαμβανομένων οκτώ γεφυρών πέρα από τον ωκεανό.
Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Τηλεόραση είναι η συσκευή που προβάλλει εικόνες και ήχους σε μακρινές αποστάσεις με τη βοήθεια ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.
Οι πρώτες επιτυχείς τηλεοπτικές μεταδόσεις έγιναν από τον Τζών Λότζι Μπαίρντ (John Logie Baird), μεταξύ 1928 και 1935 στη Μ. Βρετανία, χρησιμοποιώντας τους πομπούς μεσαίων κυμάτων του BBC.
Στο σύστημα αυτό οι εικόνες αποτελούνταν μόνο από 30 γραμμές και δεν μπορούσαν να αναπαραχθούν οι μικρές λεπτομέρειες.
Το 1940, τη χρονιά που ξέσπασε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, οι τακτικές τηλεοπτικές εκπομπές διακόπηκαν.
Μετά τον πόλεμο ξαναρχίζουν οι μεταδόσεις, αλλά ήταν λιγότερες σε αριθμό.
Το 1946 δώδεκα εμπορικοί τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούσαν στις ΗΠΑ και οι πωλήσεις τηλεοπτικών συσκευών ανέβηκαν κατακόρυφα.
από τα πρώτα μοντέλα μετά τον πόλεμο
Μετά ακολουθεί η έγχρωμη τηλεόραση. Στούντιο έγχρωμης τηλεόρασης. Τα φώτα και οι οθόνες που κρέμονται από το ταβάνι αφήνουν περισσότερο χώρο ελεύθερο για να κινηθεί το συνεργείο.
η πρώτη 24 ιντσών έρχεται από την Αμερική
από τις πρώτες "φορητές"
και μια φορητή "βαλίτσα", αλλά λίγο βαριά(50 κιλά)
Στις 23 Φεβρουαρίου 1966 ξεκινάει και στην Ελλάδα η τηλεοπτική περιπέτεια, ασπρόμαυρη στην αρχή και με μικρή εμβέλεια. Οι τηλεοράσεις δε, που υπήρχαν στην Αθήνα δεν ήταν πάνω από 1000!!
Να και το χρώμα!!(GRUNDIG T111O COLOR - 1969)
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 λειτουργούν στην Αμερική 1300 τηλεοπτικοί σταθμοί και το 98% των αμερικανικών νοικοκυριών διαθέτει τηλεόραση. Οι εκπομπές πραγματοποιούνται κάτω από καλύτερες τεχνικές συνθήκες και είναι έγχρωμες.
19 ιντσών, έγχρωμη!
Philips 25PT7304 - 1998, η τηλεόραση με "νέα" όψη
Από το 1988 επίσης, ξεκινά και η αναμετάδοση των πρώτων δορυφορικών καναλιών.Είναι η εποχή που οι ταράτσες των σπιτιών αλλάζουν ραγδαία όψη, όταν στις ήδη εγκατεστημένες μεγάλες κεραίες των VHF προστίθενται οι λίγο πιο κομψές κεραίες UΗF που προορίζονται για την λήψη των νέων καναλιών. Έτσι, εμφανίστηκαν δειλά δειλά τα πρώτα τεράστια πιάτα στις αθηναϊκές ταράτσες και στη συνέχεια και των άλλων πόλεων. Τέλος το 1994 εμφανίζεται το πρώτο συνδρομητικό κανάλι, το Filmnet, που προσέφερε εμπορικές ταινίες και ζωντανούς αγώνες ποδοσφαίρου.
Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010
17η ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...
Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010
ΕΥΝΟΜΙΗ!
Τα κακά που προκαλεί η Δυσνομίη, το αντίθετο δηλαδή της Ευνομίας, είναι διαχρονικά τα ίδια! «Η πόλη-κράτος καταστρέφεται τόσο από τις ανοησίες των πολιτών, όσο και από την αδικοπραγία των δημαγωγών, οι οποίοι θα υποστούν τις συνέπειες της μεγάλης τους αλαζονείας. Πλουτίζουν με τις άδικες πράξεις τους! Οι πολίτες δεν σέβονται πια ούτε την ιερή ούτε τη δημόσια περιουσία, αλλά ο καθένας κλέβει και αρπάζει όπως και ό,τι μπορεί, χωρίς να λογαριάζει το σεμνό θρόνο της Δικαιοσύνης, η οποία σιωπηλή, γνωρίζοντας καλά και αυτά που γίνονται τώρα και αυτά που έγιναν στο παρελθόν, κάποτε με την πάροδο του χρόνου έρχεται ως εκδικήτρια φέρνοντας σε όλους μια αναπόφευκτη πληγή και οδηγεί γρήγορα στη δουλεία… και ακόμη περισσότερο στον εμφύλιο πόλεμο… Έτσι το δημόσιο κακό μπαίνει στο σπίτι του καθενός, δεν μπορούν οι ξώπορτες να το κρατήσουν έξω, πηδάει πάνω από τον ψηλό τοίχο και τον βρίσκει στα σίγουρα, ακόμα κι αν κάποιος καταφύγει στα άδυτα του σπιτιού του!»
Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!
Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ(7)
Το τραγούδι γράφτηκε για την ταινία "Η Κόμισσα της Κέρκυρας". Συγκεκριμένα ενώ είχε τελειώσει το μοντάζ της ταινίας και το έβλεπαν οι Σακελλάριος, Κατσαρός και Βλαχοπούλου ο Σακελλάριος διαπίστωσε ότι έλειπε ένα τραγούδι, το τραγούδι των τίτλων.
"Ποντικονήσι, Παλαιοκαστρίτσα, Μπενίτσες, Καμάρες..."
Έτσι σε μισή ώρα το τραγούδι ήταν έτοιμο και ακούγοντάς το η Βλαχοπούλου ξετρελάθηκε. Μάλιστα το έμαθε αμέσως την άλλη μέρα και το τραγούδησε για την ηχογράφηση.
Το τραγούδι έγινε αγαπητό από πολύ κόσμο αλλά ιδίως από τους Κερκυραίους που έμελλε να γίνει και ο ανεπίσημος ύμνος του νησιού...
Μουσική : Γιώργος Κατσαρός
Στίχοι : Αλέκος Σακελλάριος
Ερμηνεία: Ρένα Βλαχοπούλου
Κέρκυρα Κέρκυρα
Τα πιο νόστιμα κορίτσια τα 'δα στην Παλιοκαστρίτσα
Και τα ψάρια τα πιο φρέσκα τα 'χει μόνο η Μπενίτσα
Τα πιο νόστιμα κορίτσια τα 'δα στην Παλιοκαστρίτσα
Και τα ψάρια τα πιο φρέσκα τα 'χει μόνο η Μπενίτσα
Κέρκυρα Κέρκυρα με το Ποντικονήσι
Με τα καντούνια τα στενά, που τα 'χω σεργιανίσει
Κέρκυρα Κέρκυρα ποια προίκα σου έχεις πάρει;
Χρυσάφι από τον ήλιο σου κι ασήμι απ'το φεγγάρι
Και η νύχτα όταν έρθει μαντολίνα και κιθάρες
Στην πλατεία 'τσι Καμάρες κόβουν βόλτα κοπελάρες
Και η νύχτα όταν έρθει μαντολίνα και κιθάρες
Κέρκυρα Κέρκυρα με το Ποντικονήσι
Με τα καντούνια τα στενά, που τα 'χω σεργιανίσει
Κέρκυρα Κέρκυρα ποια προίκα σου έχεις πάρει;
Χρυσάφι από τον ήλιο σου κι ασήμι απ'το φεγγάρι x2
Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010
ΤΟ ΑΓΡΙΟΚΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΑΛΠΕΩΝ(ΙΒΗΞ)
Επιθυμούν να φάνε τα βρύα, τις λειχήνες και να γλείψουν το άλας από τον τοίχο των φραγμάτων.
Μερικοί λένε ότι έρχονται εδώ για να ασκήσουν την ισορροπία τους!!!
Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010
ΤΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Για να απαλειφθεί η εντύπωση αυτή, η τουρκική διοίκηση αποφάσισε να εξωραΐσει το χώρο κατασκευάζοντας το Σιντριβάνι, που πέρα από το διακοσμητικό του ρόλο χρησιμοποιούνταν και για το πότισμα των ζώων.
Το μνημείο αναφέρεται κατά καιρούς με διάφορες ονομασίες όπως "Πηγή Χαμιδιέ", "Λευκή Πηγή", "Πηγή της Καλαμαριάς", "Κρήνη επί της λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου"(γιατί έτσι ονομάστηκε για ένα διάστημα η οδός)"Σιντριβάνι της Εθνικής Άμυνας", ή απλά "Σιντριβάνι"
Το σιντριβάνι και η γύρω περιοχή από την πλευρά της Εγνατίας, σε μια παλιά φωτογραφία. Στο βάθος τα εβραϊκά νεκροταφεία
Το Σιντριβάνι και η ομώνυμη πλατεία από την οδό Εθνική Αμύνης. Διακρίνονται οι γραμμές του τραμ, που εδώ έστριβε αριστερά για να μπει στην Εγνατία
Τα παλιό Σιντριβάνι αναστηλώθηκε το 1977 από το Δήμο Θεσσαλονίκης και ξανατοποθετήθηκε στον ίδιο ακριβώς χώρο της ομώνυμης πλατείας, με σχέδια και επίβλεψη του Απόστολου Παπαγιαννόπουλου.
Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010
Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΜΟΥΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Στην πόλη αυτή, του Ιταλικού Νότου, συνηθιζόταν τότε η ταρίχευση των σωμάτων των νεκρών και η τοποθέτησή τους στις κατακόμβες της μονής των καπουτσίνων μοναχών, οι οποίες μέχρι και σήμερα αποτελούν ένα μακάβριο μουσείο θανάτου.
Το μικροκλίμα στην κρύπτη φρόντιζε ώστε τα πτώματα να διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση.
Ο πατέρας της Ροζαλία, ο στρατηγός Μάριο Λομπάρντο, δεν άντεχε να αποχωριστεί την κορούλα του και έπεισε τους μοναχούς της Μονής των Καπουτσίνων στο Παλέρμο να του παραχωρήσουν μια θέση στην υπόγεια κρύπτη τους, την Catacombe dei Cappuccini. Με αυτον τον τρόπο να την επισκεφθεί και να τη δει όποτε ήθελε.
Για να καταφέρει να διατηρήσει το πρόσωπό της όσο πιο όμορφο γινόταν, κάλεσε τον φημισμένο ταριχευτή Αλφρέντο Σαλάφια για βοήθεια.
Ιταλός χημικός, που είχε ανακαλύψει μία μυστική φόρμουλα, για την διατήρηση των σωμάτων μετά τον θάνατο, ο Σαλάφια ξεκίνησε ταριχεύοντας μικρά ζώα και στη συνέχεια ανθρώπους! Τελειοποιώντας την τεχνική του, κατάφερε να κάνει την μικρή Ροζαλία, ένα παιδί, που όποιος το δει, θρηνεί για αυτό σαν να «έφυγε», μόλις χθες κι ας είναι νεκρό εδώ και ενενήντα ολόκληρα χρόνια. Ίσως τελικά η φθορά, ορίζει, ακόμη και για την θλίψη, μία ημερομηνία λήξης…
Πώς ταριχεύεται η ομορφιά!
Σε αυτό, ο ταριχευτής εξηγούσε λεπτομερώς τη συνταγή του υγρού που περιέχυσε στις αρτηρίες της Ροσαλία: μια ποσότητα γλυκερίνης, μια ποσότητα φορμαλδεϋδης ενώ μια τρίτη ποσότητα αφορούσε ένα διάλυμα αλκοόλης με σαλυκιλικό οξύ. Οπως εξήγησαν οι επιστήμονες, τίποτε ασυνήθιστο δεν υπήρχε στην φόρμουλα του Σαλάφια, αφού έμοιαζε με εκείνη των άλλων ταριχευτών! Και το ερώτημα, παρέμεινε αναπάντητο: πώς ταριχεύεται η ομορφιά;
Όσοι επισκέπτονται το Παλέρμο, συρρέουν στη μονή των καπουτσίνων, για να τρομάξουν και να φιλοσοφήσουν με το εφήμερο τις ζωής στις ανατριχιαστικές κατακόμβες. Όμως όλοι φεύγουν βουρκωμένοι και συγκλονισμένοι, από την συνάντησή τους με την μικρούλα. Την bambina ωραία κοιμωμένη του Παλέρμου, το τελειότερα ταριχευμένο κορμάκι όλων των εποχών, αλλά και εκείνο το βλέμμα, το κλειστό πεισμωμένο βλέμμα, που μοιάζει κόντρα στον θάνατο, να ονειρεύεται ακόμα στον αιώνιο ύπνο του…
Το κοριτσάκι μέσα στο γυάλινο μικροσκοπικό φέρετρο, θυμίζει τις κούκλες, που μαγνητίζουν τα παιδικά βλέμματα. Το δικό της βλέμμα, σφραγισμένο για πάντα, μοιάζει θυμωμένο, μπροστά στο αμείλικτο του θανάτου και συγκινεί…Συγκινεί απίστευτα… Η «κούκλα» ήταν κάποτε ζωντανή και έμελε να γίνει η ωραιότερη μούμια του κόσμου.
Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010
Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!
και όταν διαφημίζουν σήμερα!